KOBRA GLM

De grenslandmarathon is een  grensverleggende maar vooral adembenemende MTB tocht voor mountainbikers die ultiem aan de bak willen over een monsterafstand 100 kilometer.

Grensland mountainbike marathon: alleen voor echte MTB'er

De Grenslandmarathon is een  grensverleggende maar vooral adembenemende MTB tocht voor mountainbikers die ultiem aan de bak willen over een monsterafstand van 100 kilometer. Een tocht, uniek in de regio, die niet alleen geografische scheidslijnen overschrijdt maar ook fysieke grenzen verlegt.

Nederlands-Duits grensgebied

Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied waar Tubbergen en de Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken. Een waar eldorado met donkere bossen, heidevelden en verstilde vennen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg, Lönsberg. Een eeuwenoud coulissenlandschap met oorspronkelijke ingrediënten die de echte liefhebber de adem beneemt: rulle zandwegen, sompige akkers, rotsige bospaden, drassige weilanden… En dat alles met veel steil, maar vooral vals plat en overal hellingen, heel veel hellingen…, tot aan de einder.

Het evenement is een productie van de Wielertoerclub Tubbergen en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Wielerbond. Ook overheden, grondeigenaren en natuurbeschermingorganisaties hebben hun medewerking verleend.