55, 75 & 100 km

Grensland mountainbike marathon: alleen voor echte ATB'er

De eerste grensverleggende maar vooral adembenemende ATB tocht voor mountainbikers die ultiem aan de bak willen over een monsterafstand van meer dan 100 kilometer. Een tocht, uniek in de regio, die niet alleen geografische scheidslijnen overschrijdt maar ook fysieke grenzen verlegt.

Nederlands-Duits grensgebied

Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied waar Tubbergen en de Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken. Een waar eldorado met donkere bossen, heidevelden en verstilde vennen temidden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg, Lönsberg… Een eeuwenoud coulissenlandschap met oorspronkelijke ingrediënten die de echte liefhebber de adem beneemt: rulle zandwegen, sompige akkers, rotsige bospaden, drassige weilanden… En dat alles met veel steil, maar vooral vals plat en overal hellingen, heel veel hellingen…, tot aan de einder.

Co-productie

Het evenement is een co-productie van de Wielertoerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse en Duitse wielerbond. Ook overheden, grondeigenaren en natuurbeschermingorganisaties hebben hun medewerking verleend. Euregio, de organisatie ter bevordering van de Duits-Nederlandse betrekkingen, sponsort het wielerspektakel.

De onverschrokken krijgen maar liefst 100 kilometer voor de kiezen. Als alternatief kan gekozen worden voor 75 en dit jaar voor het eerst 55 kilometer. Onderweg worden meerdere verzorgingsposten aangedaan.

Daarom voor alle liefhebbers: 3 september 2016 is de 12e GrenslandMarathon. Met ook dit jaar weer een kidstocht