LTO Agri tocht 2019

De route is 30 km.

Tijdens deze tocht worden 2 boerderijen bezocht, Vleesveebedrijf Lenferink-van Klooster en Melkveebedrijf Fam. Frons. 

Ook op de route is Groot Twentsch Maïsdoolhof / De Twentsche Bloemenpluktuin.

Deelname is gratis en bij terugkomst kan men het side event van de grenslandmarathon bezoeken.

Vleesveebedrijf Lenferink-van Klooster

Oldenzaalseweg 125, Fleringen

          Lenfert

De vleesveehouderij van de familie Lenferink houdt vleestypische runderen, van voornamelijk het Blonde d’Aquitaine ras. Ruwvoer (maïs, gras en lucerne) wordt grotendeels zelf geteeld. Het bedrijf kent daarnaast enkele neventakken, waaronder het houden van een kleine 100 opfokkalveren bestemd voor rosé en de verkoop van eigen geteelde pompoenen en kalebassen in het najaar. Per september dit jaar wordt begonnen met de verkoop van rundvleespakketten van eigen boerderij, onder de naam ‘Lenferts Beef’ (www.lenfertsbeef.nl). De naam ‘Lenfert’ verwijst naar de bijnaam van het erf, welke de naam al bijna 700 jaar draagt.

Groot Twentsch Maïsdoolhof / De Twentsche Bloemenpluktuin

Wanneer je over de parallelweg rijdt, ter hoogte van Oldenzaalseweg 129 afslaat en de Jan van Arkelweg oversteekt, zie je het terrein aan de linkerkant vanzelf liggen

     Bloemenpluktuin         Maisdoolhof

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof is een doolhof uitgezet op ongeveer 4 hectare maïs. Kom zoeken naar de uitkijktoren en maak onderweg een gave speurtocht! Klaar met zoeken? Pluk daarna in de Twentsche Bloemenpluktuin een kleurrijke bos veldbloemen. Nadien is er op het terras plek voor wat drinken of een ijsje en kan er gespeeld worden in de speelweide. Doolhof entree: €4,- pp (t/m 2 jaar gratis). Bos bloemen: €4,-. Tevens kan hier gebruik gemaakt worden van een toilet (dixie).

Melkveebedrijf Fam. Frons

Fam. Frons

Route tocht 30km

Route gezinstocht2