Info 2018

Grenslandmarathon 2018

Zondag 2 september is het weer zover, dan wordt voor de 13e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, adembenemende tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen.

De deelnemers kunnen kiezen uit 55 km, 75 km of de 100 km afstand over een prachtige route.

De route gaat over Nederlands - Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, single tracks en vooral vele hoogte meters en beklimmingen. Te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door Wielerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen.

De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan “Support for Nature”. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd, de organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de marathon in eigen tempo fietsen.

Ook dit jaar is er weer de “KIDSRUN” waarbij de kinderen samen (eventueel met hun ouders) onder begeleiding van een ATB-instructeur een route van ongeveer 20 km kunnen fietsen,verzamelen om 9:30.

De NTFU heeft deze marathon een 2-sterren kwalificatie gegeven. Er kan gestart worden op zondag 2 september tussen 8:00-9:00. Start en finish Soccer Inside Newtonstraat 20, 7651 AN in Tubbergen.

Inschrijven

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 8:00 bij de start, scan en go is mogelijk. Inschrijfgeld is € 10,- en voor NTFU leden € 8,- Natuurlijk kun je na afloop de fiets af spuiten en is er douche gelegenheid.