Info 2019

Grenslandmarathon 2019

Zondag 1 september is het weer zover, dan wordt voor de 14e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, adembenemende tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen.

De deelnemers kunnen kiezen uit 150km, 100km, 75km of de 55km afstand over een prachtige route.

De route gaat over Nederlands - Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, single tracks en vooral vele hoogte meters en beklimmingen. Te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door Wielerclub Tubbergen en WTC Vroomshoop.

De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan “Support for Nature”. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd, de organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de marathon in eigen tempo fietsen.


De NTFU heeft deze marathon een 2-sterren kwalificatie gegeven. Er kan gestart worden op zondag 1 september tussen 8:00-9:30. Voor de 150km kan men starten vanaf 7.00 tot maximaal 7.30uur. Start en finish Soccer Inside, Pastor Bloemenstraat 1, 7651 CD in Tubbergen. Parkeren kan op industrie terrein "de Haar", dit word aangegeven vanaf de verschillende toeganswegen rondom Tubbergen.

Inschrijven

Let op voor de 150km dient men vooraf in te schrijven. Inschrijven kan via de website van Fietssport.nl : LINK

Inschrijven op de dag zelf is alleen mogelijk voor de afstanden 100km, 75km en 55km. Ook hier is voorinschrijving mogelijk.

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 8:00 bij de start, scan en go is mogelijk.

Inschrijfgeld

150km € 13,- voor NTFU leden en € 16,- voor niet NTFU leden
100km en 75m € 9,- voor NTFU leden en € 12,- voor niet NTFU leden
55km € 6,- voor NTFU leden en € 8,- voor niet NTFU leden

 

Natuurlijk kun je na afloop de fiets af spuiten en is er douche gelegenheid.